Startsida Till Salu Företaget Fiskrecept Kontakt Önskar köpa
Gunnar Utbults Fiskekonsult
 
        sv flagga   eng flagga
 

Gerds Fiskpasta Guldgul fiskpanna Fiskbullar

Guldgul Fiskpanna                           4 port.

500g torskfilé

1 purjolök, tunt skivad

2 morötter, rivna

2 msk smör el margarin

2 dl fiskbuljong av tärning

1-2 msk pressad citron

1 dl crème fraiche el grädde

½-1tsk salt

1 krm citron- el svartpeppar

Servering:

kokt potatis, grönsallad.

Gör så här:

1. Fräs purjolök och morötter i smöret i en traktörpanna, utan att det tar färg. Skär fisken i bitar, salta och peppra den.

2. Tillsätt buljong, citronsaft och crème fraiche eller grädde i pannan. Rör om, lägg ned fisken. Låt puttra under lock, 5-10 min, tills fisken är vit och ogenomskinlig.

3. Servera med tillbehören.

 

 

  fyr2